Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Érdeklõdéssel hallgattam Lezsák Sándor képviselõtársam megkapó elõadását a szabaddemokrata sátánról és a Fõvárosi Önkormányzatról, amelyet megszállt a szabaddemokrata sátán. (Derültség.)

Szeretném azonban leszögezni, 1991. március 2-án a néhai miniszterelnök kijelentette: Budapest egyetértése nélkül nem lehet a fõvárosban expót rendezni. A Fõvárosi Közgyûlés május 9-én úgy döntött, hogy nem támogatja az expót, május 18-án, a bécsi népszavazást követõ napon az elõzõ kormány úgy döntött, hogy megrendezi az expót. Azt követõen, hogy '9l-ben, december 3-án az akkori Országgyûlés a világkiállítás megrendezése mellett döntött, másnap, december 4-én Demszky Gábor fõpolgármester bejelentette, hogy a Fõvárosi Közgyûlés tudomásul veszi a döntést, és a Fõvárosi Közgyûlés szabaddemokrata vezetése végre fogja hajtani a törvényt. A Fõvárosi Önkormányzat vezetése két és fél éven keresztül ennek megfelelõen járt el. Sem a Szabad Demokraták Szövetsége, sem a Fõvárosi Önkormányzat vezetése nem ismételgette ebben a két és fél évben azt a változatlan álláspontját, hogy nem ért egyet ezzel a vállalkozással. Nem ismételgette ezt az álláspontját, mert úgy ítélte meg, hogy nem lenne helyes elriasztani a befektetõket, gyengíteni az expó megvalósítóinak a pozícióját, ha egyszer az Országgyûlés ilyen döntést hozott.

Úgy ítélem meg tehát, hogy az itt jelen nem levõ, és ezért reagálni nem képes fõvárosi vezetés korrekt módon együttmûködött a kormánnyal ebben a két és fél évben.

Köszönöm szépen. (Taps a Szabad Demokraták Szövetsége padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage