Soós Károly Attila Tartalom Elõzõ Következõ

SOÓS KÁROLY ATTILA ipari és kereskedelmi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselõtársaim! Idõközben elõkerült az a kormányhatározat, amelyre az elõbb Demeter Ervin mint egyetlen olyan konkrétumra hivatkozott, amely alátámasztaná azt a tulajdonképpen tökéletesen alaptalan állítást, hogy a kormány törvényt sértett.

Demeter úr volt olyan kedves és felolvasta ennek a kormányhatározatnak a preambulumát, tehát a bevezetõ szövegét. A bevezetõ szövegnek az a sajátossága egy kormányhatározat esetében, hogy nincs utána odaírva, ki a felelõs és mi a végrehajtási határidõ - magyarán: itt olyasmirõl van szó, amit nem kell végrehajtani. Ezért nem értem - megint csak nem értem -, hogy lehetne ez törvénysértõ.

A bevezetõ szöveg, kedves Demeter úr - ön valószínûleg tudja, és csak másokat kívánt félrevezetni, de azért mások kedvéért el kell mondanom - a bevezetõ szöveg csupán arra szolgál, hogy érthetõ legyen a további része a határozatnak. Mondom, a bevezetõ szöveg valóban arról szól, hogy a kormány az expó elhagyását akarja.

A második pont arról szól, hogy a folyamatban lévõ beruházások ütemezésérõl konzultációt kell lefolytatni Budapest fõváros fõpolgármesterével - ez az, ami végrehajtandó a határozatból. Ennek meg van jelölve a felelõse - a pénzügyminiszter és mások - és a határidõ, hogy meddig kell ezt a tárgyalást lefolytatni.

A harmadik pont, tisztelt képviselõ úr, arról szól, hogy elõterjesztést kell benyújtani a kormányhoz az EXPO '96-ról szóló törvények hatályon kívül helyezésére. Itt is megvan a felelõs, és meg van jelölve a határidõ - ez az, ami végrehajtandó.

Szeretném tudni ezek után, hogy mindebbõl mi az, ami törvénysértõ Demeter képviselõ úr szerint. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage