Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök úr.

Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A Szigetköz lakossága - de nyugodtan mondhatom: az ország közvéleménye is - élénk figyelemmel kíséri, hogy mi történik a Duna vízpótlásával, a Szigetközzel. Éppen ezért aggodalomra adhat okot az a legutóbbi fejlemény, ami a vízpótlás körül történt. Az egyik ilyen esemény, hogy megkezdték leszerelni azokat a szivattyúkat, amelyek eddig a vízpótlást végezték. Ezt egy szeptember 23-ai kormánydöntés értelmében teszik. Érdekelne miniszter úr véleménye: hogyan van ez összefüggésben a kormány eddigi döntéseivel és a parlament döntéseivel.

Érdekes kérdés lehet továbbá, hogy a leszerelés költsége, ami 2,5 millió forint - korábban a felszerelés költsége volt 3,5 millió forint -, milyen viszonyban van az eddigi pénzügyi döntésekkel, valójában mennyibe fog ez kerülni az adófizetõknek.

További észrevételem lenne még a szivattyúzás tekintetében. A Duna Kör tagjai helyszíni szemlék alapján készítettek egy tanulmányt a Duna vízutánpótlásának költségeirõl. Kiderült, hogy az, ami naponta 2,5 millió forintjába kerül az adófizetõ állampolgároknak, valójában nem ennyibe kerül. Körülbelül 5600 liter gázolaj fogy el naponta, körülbelül 40-50 ezer forint az ott dolgozók bére, és ha ehhez hozzászámítjuk még a karbantartás, javítás, felújítás költségeit, ez akkor sem kerülhet többe napi 6-700 ezer forintnál. Még egyszer mondom: 2,5 millió forintról beszélnek a költségvetési szervek.

Kérdezem tehát: hová tûnik el a különbözet, mi errõl az egész ügyrõl a miniszter úr véleménye.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage