Nikolits István Tartalom Elõzõ Következõ

NIKOLITS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Az Országgyûlés elmúlt ülésein több alkalommal került szóba a kárpótlás ügye, így a legkülönbözõbb álláspontok megismerésére volt módunk a kárpótlás folyamatában eddig történteket illetõen. A kérdés a közvéleményben folyamatosan és igen erõsen jelen van, erre utal választókerületemben - Pest megye 10. választókerületében - az ilyen tárgyú növekvõ számú érdeklõdés, de megerõsítenek ebben a képviselõtársaimmal folytatott beszélgetések is.

Sokan érdeklõdnek az iránt, hogy érdemes-e saját jogon birtokukban lévõ jegyeket tovább õrizni, van-e remény az értékhez közeli felhasználásra, vagy tudomásul kell venni a jelenlegi igen alacsony árfolyamot, és minél elõbb túladni a birtokukban lévõ papírokon. Különösen fájó ilyen kérdést ott hallani, ahol több olyan település van, melyeken az elmúlt években még egyetlenegy alkalommal sem volt földárverés; és itt a kérdezõk természetesen az elhúzódó vitás ügyek erõteljes kritikáját is megfogalmazzák.

A válasz megadásánál kérem miniszter urat, hogy az öntõl megszokott racionális és közérthetõ magyarázaton túl vegye figyelembe, a most elhangzóak nagyon sok kárpótolt döntését, cselekedetét fogják befolyásolni.

Kérdezem tehát miniszter úrtól, mint a privatizálandó vagyon sorsáért felelõs minisztertõl, milyen lépéseket és mikor tervez a kormány a saját jogon kézben lévõ kárpótlási jegyek értéken történõ biztonságos felhasználására. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage