Jeszenszky Géza Tartalom Elõzõ Következõ

DR. JESZENSZKY GÉZA (MDF): Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Belügyminiszter Úr! Az interpellációmban is hangsúlyoztam, hogy azzal a szándékkal messzemenõkig egyetértek, hogy a törvénytiszteletet kényszerítsük ki. Magyarországon örvendetes módon sok a külföldi állampolgár; munkavállalóként, befektetõként, ezeknek döntõ többsége - hitem és meggyõzõdésem szerint - jószándékkal van itt és hasznot hoz az országnak.

Azonban a sajtóban is napvilágra kerültek olyan esetek, amelyek azt mutatják, hogy a rendõrség, a határõrség - és ez nem újkeletû, ez az elõzõ években is tapasztalható volt - nem tesz különbséget vagy nem képes kellõ különbséget tenni a törvénytisztelõ és esetleg a jogellenes cselekményekkel gyanúsítható személyek között.

Az a konkrét eset, amit az önnek benyújtott interpellációban szóvá tettem, azóta megoldódott, de mint írásban is feltüntettem, nem az volt a célom, hogy egy konkrét esetet: egy erdélyi származású, amerikai állampolgárságú magyar család esetét tegyem szóvá, hanem a jelenséget. Azóta ez az ügy példaszerû gyorsasággal orvoslást nyert, és miniszter úr szóban jelezte, hogy azokat az aggályokat, amelyeket megfogalmaztam, orvosolni fogják, ezért az interpelláció elmondásától eltekintek. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage