Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztõ már a határozathozatalt megelõzõen jelezte, hogy az egyes számszaki összesítések, illetõleg a szavazás eredményének értékelése mindenképpen igényli a végszavazás elhalasztását. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a végszavazás elhalasztásának ügyében az Országgyûlés vita nélkül határoz, és elfogadásához a Házszabály értelmében a jelen levõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges.

Ezek után indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a törvényjavaslat végszavazását halassza el. Kérem állásfoglalásukat. (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 217 igen szavazattal, 21 ellenében, 8 tartózkodás mellett, az indítványnak megfelelõen a törvényjavaslat végszavazását elhalasztotta. (Sok képviselõ feláll, és távozni készül.)

Kérem képviselõtársaimat, hogy ne hagyják el az üléstermet. A kiadott napirendi javaslatnak megfelelõen folytatjuk munkánkat. Ezalatt munkatársaink elõkészítik a költségvetési bizottság ülését. Jegyzõi bejelentéssel, a napirendi pont tárgyalását megszakítva, kérjük majd a költségvetési bizottság tagjait, hogy szíveskedjenek a bizottság ülésén részt venni.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a helyi önkormányzatok címzett és céltámogatási rendszerérõl szóló 1992. évi LXXXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. (Gaál Gyula jelentkezik.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage