Pozsgai Balázs Tartalom Elõzõ Következõ

POZSGAI BALÁZS (MSZP): Köszönöm a szót, tisztelt alelnök asszony. Többször megszólíttattam, de nem negatív értelemben nyomtam meg a gombot, hanem egy pár dolgot szeretnék tisztázni. Ilyen értelemben nem vagyok ellentondásban Medgyasszay Lacival, de Gyõrrel kapcsolatban mégis szeretnék kiemelni valamit. Ezt abban a szövegösszefüggésben az ember nem mondhatta el, hiszen az idõkeret is meghatározó ilyen értelemben. Amikor egy város két alkalommal is tíz, illetve tizenöt millió forinttal támogatta az alapítvány mûködésének segítését, sajnos átéltem azt a folyamatot, amely ahhoz kellett, hogy az alapítvány ezt a támogatási összeget megkapja. Mert a többi képviselõtársam vitatémája éppen az volt mindig, hogy vajon lesz-e expó, ez az expó megvalósítható-e. Ez a vita ment 2-3 évvel ezelõtt is.

A másik, amit szeretnék kiemelni a hozzászólásommal kapcsolatban, hogy azt mondtam, a mûködésünkben az expó lényege az volt, hogy 1996-ot egy határidõként definiáltuk. Azt szeretném, ha a tisztelt Háznak, vagy talán inkább az országnak mindig volnának olyan határidõi, amelyek vonzók lehetnek az emberek számára, amire lehet szervezõmunkát folytatni, ami célként lebeg elõttünk. Ez nagyon fontos volna.

A harmadik - és ezzel be is fejezem -: elmondtam, hogy ezek valóban nagyon pozitív dolgok voltak, de azt is elmondtam, hogy sajnos, a mai magyar gazdaság helyzetében nem tartom reálisan megvalósíthatónak az expót, mert az aránytalanul nagy áldozatot jelent az ország lakosságának. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage