Gerócs József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GERÓCS JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nem tudom, érdemes-e nekünk az expóról vitatkozni hogy legyen, ne legyen, ugyanis már el van döntve, hogy nem lesz. Ugyanis az elmúlt napokban a választóim között járva mindenki azt mondta, hogy úgyis ugyanúgy lesz minden, ahogyan a koalíció akarja.

Kérdésem az, hogy nem lenne érdemesebb olyan dolgokról vitatkozni, amelyek az ország gazdasági életét elõbbre vinnék? Ugyanis ezzel nem lépünk elõre. (Taps a kormánypártok soraiban.) Tehát arra kellene a súlypontot helyezni, hogy a szakadék felé vezetõ gazdaságunk inkább elõre menjen, ne a mély felé.

A nép választott. Választott: a kormánykoalíció nagy többséggel került a parlamentbe. Most ismét választ adott a nép a szavazásra, a népszavazásra. Tulajdonképpen arra, hogy mit akar. Amikor megkérdezték tõlem, hogy Pesten is ilyen indolensek, lehajtott fejûek az emberek, és nem törõdnek semmivel? Mondom: igen. Azt kérdezték, hogy mért? Mondom: nem tudom. Azt mondja erre egy tanító: én megadom a választ. Azért, mert szégyellik magukat. És mondom: mért szégyellik magukat? Mert egy kis lelkiismeret-furdalásuk is van. Mért van lelkiismeret-furdalásuk? Mert azokra szavaztak, akik becsapták õket, ugyanis nem azt ígérték... (Taps a Kisgazdapárt soraiban.) ..., amit most kaptak tõlük. Errõl nem volt szó.

Most az volt a kérése: ha majd a parlamentben fölszólal, doktor úr, legyen szíves, mondja el: ne meddõ dolgokról vitatkozzanak, hanem olyanokról, amelyek az ország életét, a lakosság életszínvonalát legalább szinten tartják, mert õk élni, jobban élni szeretnének. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage