Barsiné Pataky Etelka Tartalom Elõzõ Következõ

BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A koalíció briliánsan mûködik: az SZDSZ képviselõcsoportjából Szalay Gábor elõadta nekünk és elmagyarázta, hogyan gondolkodott éveken keresztül az MSZP. Szeretném azonban a történeti hûség kedvéért kiegészíteni az információit.

Ugyanis tény és való, hogy a '92-es Világkiállítási Alap vitájánál az MSZP a technikától elhatárolódott, utána azonban '93-ban Szekeres Imre kérésére járt nálunk egy nagyon széles körû, szakértõkbõl álló MSZP-delegáció, és két olyan résztvevõje is volt a delegációnak, aki ma a kormány tagja.

Szeretném elmondani, hogy ez a delegáció részletesen tájékozódott az expó teljes pénzügyi modelljérõl, finanszírozásáról, és ennek a látogatásnak alapján - bizonyára mérlegelve az ott hallottakat - ment bele a kampányba úgy az MSZP, hogy a világkiállítás megrendezése mellett tette le a voksát. Ez nyomon követhetõ még abban a kiadott választási újságban is, amely a két forduló között került kiadásra. Örömmel bocsátom a rendelkezésére, képviselõ úr. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage