Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Veér Miklós felszólalását meghallgatva, mivel a jegyzõkönyvbõl olvasta, meg kell állapítanom, hogy ez valóban így történt. Annyit, hogy dr. Szabó Iván azért kapott szót a múlt héten, mert elõzetesen bejelentettük, hogy szólásra készül, és nem tartózkodott a teremben Ungár Klára, így õ kapott szót.

Befejezve az ügyrendi vitát rögzítem tehát, hogy a kisszünetben délután a házbizottság ülést tart, és ott megállapodhatnak a frakcióvezetõ urak abban, hogy a felszólalások rendje pontosan milyen legyen. A Házszabály rendelkezéseit ugyanis e kérdésben szintén szorosan értelmezni kell, hogy az elnöklõ ne kerüljön olyan helyeztbe, amikor általa helyesnek vélt sorrenddel kapcsolatosan vitakérdés merülhet fel. Természetesen a hat párt frakcióvezetõjének megállapodását mi, elnöklõk magunkra nézve kötelezõnek fogjuk tartani.

Tájékoztatom Önöket, hogy még tíz képviselõ jelezte elõzetes felszólalását e napirenddel kapcsolatban. Az általános vitát elnapolom, folytatására, lezárására - elõzetes megállapodás alapján - délután kerül sor, hozzátéve azt, hogy a házbizottság ülésén e kérdésben újra tárgyalni fogunk.

Ülésünket 14 órakor folytatjuk az azonnali kérdések és válaszok órájával.

Kérem tisztelettel pontos megjelenésüket.

(Szünet: 13.20-14.02 - Elnök: G. Nagyné dr. Maczó Ágnes

Jegyzõk: Boros László és dr. Trombitás Zoltán)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage