Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Tudatosan választottam egyetemi programokat. Számomra új elem, hogy azt is le kívánják állítani. De szeretném megjegyezni: a parlament azt gondolja, hogy érdemben vitatkozik a világkiállítással, döntést fog hozni, aminek van jelentõsége. Önök ezt a döntést azzal, hogy egy törvényt elszabotálnak, rendkívüli módon akadályozzák. Szeretném felhívni a figyelmét, hogy az 56/1992-es kormányrendelet 3. §-a rögzíti a fõbiztos feladatait: nevezetesen "felügyeli és irányítja a világkiállítás elõkészítésére, lebonyolítására irányuló munkálatokat".

De szeretném az alkotmányra is felhívni a figyelmét, amelynek a 35. § (4) bekezdése így szól: "A kormány, jogszabály kivételével, az alárendelt szervek által hozott minden olyan határozatot vagy intézkedést megsemmisít, illetve megváltoztat, amely törvénybe ütközik."

És végezetül: ön is és mindannyian országgyûlési képviselõk vagyunk, és itt esküt tettünk. Ön is. Szeretném ennek egy rövid részére felhívni a figyelmét, amit ön is elmondott: "Én, X. Y. esküszöm, hogy az alkotmányt és az alkotmányos jogszabályokat megtartom."

Ne felejtse el esküjét! (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage