Trombitás Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TROMBITÁS ZOLTÁN (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az interpelláció a következõ tényekbõl indult ki:

Carlos és terrorista csoportjának számos tagja többször is beutazott Magyarországra, és huzamosabb ideig itt is tartózkodott. Mindezt a titkosszolgálat és a politikai vezetés tudtával tette, és tény az is, hogy a titkosszolgálat vezetõi találkoztak Carlosékkal. Nemcsak hogy itt voltak, hanem fegyverraktárat is tartottak fenn Magyarországon. Mivel kiderült, hogy a szolgálat szoros megfigyelésben tartotta - így megfigyelte, filmezte, lehallgatta stb. -, ezért a titkosszolgálatnak számos információ jutott birtokába a Carlos-csoport tevékenységérõl és vélhetõ jövõbeli tevékenységérõl is. A Carlos-csoport részben bázisul is használta Magyarország területét. Éppen ezért ezeket a tényeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Elismerem, hogy az üggyel kapcsolatban a tények, egyes tények nyilvánosságra kerülése nem szolgálja a Magyar Köztársaság érdekét. Azonban olyan dolgok kerültek nyilvánosságra, amelyeket ma már nemcsak külföldi titkosszolgálatok tudnak, hanem amelyekrõl külföldi újságokban cikkeztek, és cikkeznek is Magyarország szerepérõl a Carlos-csoporttal és magyarországi tartózkodásukkal kapcsolatban.

Azt gondolom, az üggyel kapcsolatban Magyarország érdeke a már felmerült tényekre való tekintettel a teljes igazság kiderítése. Az interpelláció célja nem az volt, hogy a jelenlegi kormány vagy a jelenlegi miniszter felelõsségét kutassa, ez nem is lehetett célja az interpellációnak. Az viszont célja volt, hogy az igazságot teljeskörûen kiderítsük. Ez a cél sajnos nem sikerült - ezért a választ nem tudom elfogadni. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage