Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Igen Tisztelt Miniszter Úr! Nem tudom elfogadni a válaszát, mégpedig elsõsorban azért nem, mert a bank kellõ fedezet nélkül adott ki 120 millió dollárt. Tehát az egyik oldalon két kézzel dobják ki az ablakon a magyar nép vagyonát, a másik oldalon pedig sanyargatják az embereket, akik nem tudják kifizetni a fûtést, világítást! Elfogadhatatlan ez a megközelítés.

Másrészt az a büntetõjogi okfejtés, amit miniszter úrtól hallottunk, sajnos nem kap helyet az én jogi tudásvilágomban. Ugyanis itt többrendû bûncselekmény valósult meg, csak az egyik a deviza- - nem szabálysértés - -bûncselekmény. Más kérdés az, hogy a büntetõügyet hagyták elévülni akkor, amikor ebben az ügyben évekig ostromolták a különbözõ hatóságokat, hogy tegyenek valamit.

Elhiszem, hogy miniszter úr elnézést kér azért, mert az állampolgári bejelentésre nem történt intézkedés, de ez nem magyarázat arra, hogy a legkülönbözõbb fõhatóságok ilyen arcátlanul merjenek packázni az állampolgárokkal. Nem a miniszter úrra mondom, mert ez az eset nem az ön asztala elsõsorban, de számos minisztériumot, fõhatóságot, bankot felsoroltam, akik arcátlanul viselkedtek azzal az állampolgárral szemben, aki semmi mást nem szeretett volna, csak azt, hogy a magyar államot ne érje kár.

Hát, így soha nem fogunk nyugatra eljutni, hanem a végén szemünk láttára szétlopják az országot, és senki nem lesz, aki felelne érte! Ezért nem fogadom el az ön válaszát, és kérem képviselõtársaimat, ugyanígy tegyenek! Köszönöm. (Taps az FKGP soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage