Csapody Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Nem fogadom el. Nem fogadom el, tisztelt elnök asszony és tisztelt miniszter úr, egyszerûen azért, mert ön a magyar kormány minisztere, nem pedig a fõváros érdekképviselõje ebben a házban.

Tisztelt Miniszter Úr! Interpellációm benyújtásának napján, október 20-án az ön által gyakran idézett képviselõ-testület egyhangúlag azt a határozatot hozta, hogy vizsgálják felül az egész építkezést és állítsák le azokat a folyamatokat, amelyek az optimális megoldás megtalálását veszélyeztethetik. Továbbá arra nézve, hogy milyen elõkészületek folytak, legyen szabad megemlítenem az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat levelét, amelyben a következõk olvashatók:

"Szolgálatunk a döntés elõkészítésében részt nem vett. Több variációs, tervszintû alternatívát nem láttunk, így nem volt alkalmunk közegészségügyi véleményünkkel és észrevételeinkkel a döntést befolyásolni. A bal oldali úthálózat és a Szerémi úti kapcsolat tervei '93 végén jutottak el hozzánk szakvéleményezésre."

Végezetül és utoljára idézem a levélbõl: "Mindaddig, amíg ezt mûszeres vizsgálatok is nem igazolják" - mármint azt, hogy ez nem jár károsodással -, "nem fogunk hozzájárulni az út forgalomba helyezéséhez."

Én miniszter úrtól nem azt kértem, hogy alkotmány- és törvényellenesen egy jogkörét meghaladó akcióba kezdjen a fõvárosnál, pusztán azt kértem, remélve "a láthatóan rossz és drága megoldás ellenében" - idézem az interpellációt -, hogy egyeztetve a fõpolgármesterrel, miniszter úr tesz-e lépéseket az építkezés azonnali felfüggesztése, stb. érdekében?

Miniszter úr felhívta a figyelmemet arra, hogy sajnos, erre nincsen módja és ezzel Dalmy Tibor kormánybiztos úr álláspontját foglalja el. Ezek szerint ez a kormány álláspontja is, nemcsak a szabaddemokrata vezetésû fõvárosé, hogy "nincs jobb megoldás, tisztelt XI. kerületi lakók."

A választ nem fogadom el, köszönöm a válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage