Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatal következik. Mivel módosító indítvány nem volt, egyetlen döntést igényel a határozathozatal. Kérdezem ennek megfelelõen a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a munkanélküliség enyhítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 62 igen, 120 ellenszavazattal, 74 tartózkodással a javaslatot nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Mentelmi ügy következik. Tájékoztatom képviselõtársaimat arról, hogy a Házszabály 130. §-a szerint a mentelmi bizottság a mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítvány tárgyában határozati javaslatot nyújt be az Országgyûlésnek. A 131. § (2) bekezdése kimondja, hogy a határozati javaslathoz módosító javaslatokat nem lehet fûzni, arról az Országgyûlés vita nélkül határoz. (Az állva beszélgetõ Suchman Tamás képviselõhöz fordulva:) Suchman képviselõtársamat is kérem, hogy foglaljon helyet.

A határozathozatal elõtt az érintett képviselõ felszólalhat. A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/183. számon határozati javaslatot nyújtott be Zwack Péter független képviselõtársunk mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés Zwack Péter országgyûlési képviselõ mentelmi jogát ne függessze fel. Megadom a szót dr. Géczi József Alajosnak, a mentelmi bizottság elnökének, aki a bizottság javaslatát szóban is meg kívánja indokolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage