Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Nem. (Derültség a bal oldalon.)

Tisztelt Miniszter Úr! Meg kell nyugtassam önt és a jelen levõ kacagó képviselõtársaimat, hogy én nyugodtan tudok a tükörbe nézni, másokkal szemben.

El kell mondanom azt is, tudomásom szerint jelenleg pontosították az általam kifogásolt, pontatlan jegyzéket. és meg lehet kezdeni a hatályos jogszabály szerint a földalapok árverését.

Ön beismerte, hogy van egy hatályos jogszabály, amelyet a kormány nem hajt végre.

Tisztelettel azért nem tudom elfogadni a választ, mert ha a kormány nem tart magára nézve kötelezõnek egy kormányrendeletet, akkor milyen alapon kérjük számon az állampolgároktól, hogy õk viszont tegyenek eleget a jogszabályoknak. Ha a Magyar Köztársaság kormánya képtelen arra, hogy egy jogellenes állapotot megszüntessen vagy úgy, hogy pozitív módon cselekszik, vagy pedig módosítja a jogszabályt, akkor azt hiszem, gond van az úgynevezett kormányzati felelõsséggel és gond van azzal a szakértelemmel, amelynek kellett volna jelzést adni a kormányzatnak, hogy van egy jogszabály, amelynek a végrehajtása akadozik.

(15.30)

Ismételten azt tudom mondani önnek, a 600 ezer pótjogosultat nem nyugtatja meg, hogy az árveréseket nem kezdi meg a kormányzat, mert fejenként két vagy három aranykorona értékû föld jut nekik. Akik foglalkoztak már földdel, s azt hiszem képviselõtársaim többsége járatos ebben a kérdésben, azok jól tudják, hogy két vagy három aranykorona értékû földterület mekkora. Úgyhogy ez nem megnyugtató, nemcsak nekem, annak a 600 ezer embernek sem, de azoknak a százezreknek sem, akik korábban beadták az igényüket, és bíztak abban, hogy a kormányzat betartja a szavát, és el fogja kezdeni a II. földalap árverését. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage