Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen képviselõ úr indokolását.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 98. § (4) bekezdése, valamint a ma reggeli bizottsági elnöki értekezleten elhangzottak alapján a tárgysorozatba- vételrõl való döntésre kijelölöm az alkotmányügyi bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Most kormány-elõterjesztések sürgõs tárgyalásba- vételérõl fogunk határozni.

A kormány sürgõs tárgyalást kért a földrendezõ és földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény módosítását kezdeményezõ T/187. számú törvényjavaslatára. Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az elõterjesztés sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 249 igen szavazattal, 3 ellenszavazattal, 4 tartózkodás mellett az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a Magyar Köztársaság és a Szlovén Köztársaság között aláírt szabadkereskedelmi megállapodás megerõsítését indítványozó H/197. számú országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 276 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! Most képviselõi önálló indítvány tárgysorozatba- vételérõl határoz az Országgyûlés.

Kósa Lajos képviselõtársunk, Fiatal Demokraták Szövetsége, önálló indítványt nyújtott be a képviselõk jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosítására T/143. számon. A kijelölt alkotmányügyi bizottság a Házszabály 98. § (4) bekezdése alapján az önálló indítvány tárgysorozatba-vételét elutasította. A Házszabály 98. § (5) bekezdése értelmében a bizottság által elutasított törvényjavaslat tárgysorozatba-vételét a képviselõcsoport vezetõje kérheti és az elõterjesztõ öt percben ezt indokolhatja.

(17.10)

Ezt követõen az Országgyûlés errõl határoz. Ezzel az eszközzel azonban egy- egy országgyûlési ülésszak alatt legfeljebb öt alkalommal élhet a frakció.

A Fidesz képviselõcsoportjának nevében dr. Szájer József frakcióvezetõ úr kérte, hogy a tárgysorozatba vételrõl a Házszabály 61. §-a értelmében az Országgyûlés név szerinti szavazással határozzon.

Tisztelt Országgyûlés! Megadom a szót Kósa Lajos képviselõ úrnak - Fiatal Demokraták Szövetsége -, az önálló indítvány elõterjesztõjének.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage