Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése az 1990. évi LV. törvény 3. §-a (6) bekezdése, továbbá a Házszabály 131. §-a (3) bekezdése értelmében a jelen levõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazatát igényli.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy a mentelmi bizottság javaslatának megfelelõen felfüggeszti-e dr. Rapcsák András országgyûlési képviselõ mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 208 igen szavazattal, 49 ellenében, 22 tartózkodás mellett dr. Rapcsák András mentelmi jogát felfüggesztette.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az EXPO '96 Budapest Nemzetközi Szakkiállítás megrendezésének lemondásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/93. számon kapták kézhez képviselõtársaim. (A képviselõk csoportosan hagyják el az üléstermet.) Felhívom figyelmüket, hogy a tárgyalás során a régi Házszabály rendelkezéseit alkalmazzuk. (Általános, folyamatos zaj.)

Egy kis figyelmet kérek, képviselõtársaim! A tisztelt Országgyûlést - azokat a képviselõtársakat is, akik nem kívánnak a most következõ napirend vitájában részt venni - addig is tájékoztatom a Kósa Lajos képviselõ úr indítványával kapcsolatos szavazás eredményérõl:

Igennel szavazott 152 képviselõtársunk, nemmel 146 képviselõtársunk, tartózkodott 27 képviselõ. Mindezek alapján bejelentem, hogy az Országgyûlés Kósa Lajos képviselõ úr önálló indítványát nem tûzte napirendre. (Folyamatos zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Az EXPO '96 Budapest törvényjavaslat részletes vitájában elõször a bizottságok jelentéseinek ismertetése következik, pontosabban a már írásbeli jelentések kapcsán, ha van arra igény, akkor azok szóbeli kiegészítése.

Megkérdezem elõször Tardos Mártont, a gazdasági bizottság elnökét, hogy kíván-e a bizottság elõadót állítani. Nincs itt a bizottsági elnök úr. Kérdezem akkor a gazdasági bizottság más jelen levõ tisztségviselõjét vagy tagját... (Bauer Tamás jelentkezik.)

Bauer Tamás kért szót, a Szabad Demokraták Szövetségétõl. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage