Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Azért voltam kénytelen szót kérni, mert Szekeres frakcióvezetõ úr a tényeknek csak a kisebbik részét mondta el, a nagyobbik részét - ami a dolog megítélésében meghatározó jelentõségû - elfelejtette megemlíteni. (Közbeszólások a bal oldalról.)

Én valóban írtam egy cikket azzal kapcsolatban, hogy mikorra kell kitûzni az országgyûlési képviselõi választásokat, és ezt a cikket az újságban való megjelentetéssel egyidejûleg elküldtem a köztársasági elnök úrnak, felkérvén õt arra, hogy tegyen eleget alkotmányos kötelezettségének, és az általam az alkotmányból és az egyéb alkotmányos jogszabályokból levezetett idõpontra tûzze ki az országgyûlési képviselõi választásokat. A köztársasági elnök úr, sajnálatos módon, erre a levélre nem reagált, amire én több módon, a lehetõségeket kihasználva, rámutattam, és sajnáltam, hogy a köztársasági elnök úr a Független Kisgazdapárt álláspontját ilyen nyíltan negligálja.

Én tehát úgy gondolom, hogy Szekeres frakcióvezetõ úrnak a köztársasági elnök úrhoz kellene fordulnia azzal a kérdéssel, hogy miért erre az idõre tûzte ki a választást és miért nem márciusra. De én úgy gondolom - miután a köztársasági elnök úr alkotmányos jogkörébe tartozott és tartozik a mai napig is az országgyûlési képviselõ-választások kitûzése -, Szekeres frakcióvezetõ úr fölvezetése az idõpontot illetõen torz, megfeledkezik a jogszabályi elõírásokról és a tényekrõl - ezért azt visszautasítom. Köszönöm szépen. (Taps a kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage