Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom önöket, hogy jelzést kaptunk, miszerint Kökény Mihály államtitkár úr tíz percen belül megérkezik az ülésterembe. Ugyanakkor valóban úgy gondolom, hogy Csépe Béla képviselõnek a kérelme, indítványa akceptálandó. Tekintettel arra, hogy az e csomagba tartozó ügyvédi törvényt érintõ javaslathoz itt van az államtitkár asszony, ott a tárgyalásnak nincs akadálya. Most tehát az ügyvédi törvény módosításával fogjuk folytatni, s mire annak a végére érünk, reméljük, itt lesz már az államtitkár úr is, és vissza tudunk térni az egészségügyi törvény módosítására.

Tisztelt Országgyûlés! Akkor most áttérünk az ügyvédségrõl szóló 1983. évi 4. számú törvényerejû rendelet módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdésére. Az elõterjesztést T/156. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Emlékeztetem önöket, hogy a miniszteri expozé már ebben az ügyben is elhangzott, mint ahogy elhangzott a bizottsági vélemény is Hankó Faragó Miklós képviselõ úr, az alkotmányügyi bizottság elõadója részérõl.

Tisztelt Országgyûlés! Elõször az elõre írásban jelentkezett felszólalóknak adom meg a szót; közülük is elsõként dr. Csákabonyi Balázsnak, a Magyar Szocialista Párt képviselõcsoportjából; egyben Torgyán József képviselõ urat felkérem a felkészülésre.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage