Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök úr. A vizsgálóbizottság befejezte a munkáját. Ahogy beszámoltam a szeptember 27-i parlamenti beszédben is, az igazolódott vissza, hogy gyakorlatilag alig van törvény- vagy szabálysértés. Ugyanakkor mélységesen sok etikátlan döntés született. Tehát, ahogy említettem, erkölcsbíróság nem létezik e hazában.

(14.20)

Minden ilyet, ami alapos gyanúra, bejelentésre, dokumentumokra épül, a kormány kivizsgál.

A privatizációs törvény végleges változatát a kormány e hét csütörtökön tárgyalja és péntekre már elküldi a parlamenti képviselõknek. Ez azzal függ össze, hogy egy nagyon széles körû konzultáció, széles körû szakmai egyeztetés elõzte meg és ebben - talán elsõ ízben - részt vettek a munkavállalók érdekképviseleti szervezetei is.

Ami tehát az egész privatizációval összefüggésben a dolgozók, az eredeti kárpótoltak nagyobb bevonását illeti, a tervezet két szempontból is lényeges változást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest. Az egyik az, hogy az eredeti kárpótoltak különbözõ részvényvásárlási csomagja körülbelül kétszeresére emelkedik az elõzõ tervezethez képest, másrészt pedig teljes mértékben - legalábbis a lehetõségek keretében - biztosítjuk a dolgozói kivásárlást. Ez az egyik.

A másik pedig: elsõ ízben vesznek részt a privatizációs döntések meghozatalában a munkavállalói érdekképviseletek képviselõi. Ez mindenképpen nagy változás a korábbi gyakorlathoz képest. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage