Baja Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BAJA FERENC környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter: Tisztelt Képviselõ Úr! Ha pontosan megfogalmazta volna, hogy a repülõtérre kíváncsi, egy picit kimerítõbb választ tudtam volna adni. Így, hogy budaörsi környezetvédelmi probléma, legalább hét témát gyûjtöttem össze, de ezzel nem untatnám a tisztelt Házat, közöttük valóban vannak legalább ennyire fajsúlyosak.

A repülõtér nem tartozik közvetlenül a Környezetvédelmi Minisztérium illetékességébe, csak abban az esetben, ha a zajártalom olyan mértékû, amely bizonyos határértékeket meghalad. Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy a lakosság nehezményezi a repülõtér ottani mûködését, azonban ez nem tartozik a Környezetvédelmi Minisztérium fennhatóságába. Azt tudom megígérni önnek, hogy bizonyos megfigyeléseket és monitoring rendszert tartok elképzelhetõnek a Környezetvédelmi Minisztérium részérõl kiépíteni, amely azokat a határértékeket méri, amelyek még a hatályos szabványon belül vannak. A Környezetvédelmi Minisztériumnak erre van lehetõsége, azzal együtt természetesen, hogy én magam is felhívjam a repülõtér használóinak a figyelmét arra, hogy bizonyos környezetvédelmi szabályokat és szabványokat be kell tartani. Azt egyébként nem gondolom, hogy a repülõtér problémája hamarosan megoldódik.

A magam részérõl mind az üzemeltetõk, mind a lakosok részérõl kompromisszumot és türelmet kérnék abban az értelemben, hogy el kell viseljék egymás "társaságát" ezen a területen. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage