Kis Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS ZOLTÁN földmûvelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Kedves Képviselõtársam! Örülök, hogy elmondta a válaszomat is, így a két percbe feltételezhetõen beleférek. Nem tudom, honnan szerezte meg ezt a csodálatosan leírt anyagot, de szinte szó szerint idézett belõle, a négyzetkilométeres eredmények is pontosan tükrözték azt, amit nekem a szakemberek voltak bátrak leírni.

(15.20)

Megpróbálok rögtönözni mint veszettségben és állategészségügyben autentikus, nagy szakember.

A visszaszorítás - már ami a megbetegedéseket illeti - hála a jó istennek, nem olyan nagy probléma, mint ahogy az elsõ pillanatban látszik, ugyanis az elmúlt húsz évben összesen négy megbetegedés történt: ebbõl egy külföldi volt, három hazai - viszont mind a négy halálos volt, ugyanis a lappangási idõ után a tünetek jelentkezésével már ez a továbbiakban nem gyógyítható. A lappangási idõ hatvantól száznyolcvan napig tart.

Mit tervezünk? Azt tervezzük, amit éppen csinálunk, és ön el is mondta.

Mibe kerül? Ez körülbelül 100-150 millió forintba kerül évente, amelyhez a Népjóléti Minisztérium hathatós segítséget fog adni. Egy együttmûködési megállapodást kötöttünk. Szeretnénk három éven belül a nyugati országhatártól teljesen a keleti végekig "a szájon át történõ, évente négyszeri kiszórást feltételezõ, rókák által fogyasztható immunanyagok bejuttatása a szervezetbe" címû akciót folytatni, amely, úgy gondoljuk, hogy lényegesen javítja majd a járványügyi helyzetet.

A macskák kötelezõ oltásával kisebb gondok merülhetnek föl, mert a macskák általában jönnek-mennek... (Derültség.)..., nem házhoz és családhoz kötöttek, mint a kutyák, tehát itt a kóbor állatok valamilyen kezelését is... (Általános derültség. - Nevetve folytatja:...) Elnézést kérek, de tényleg mit lehet kezdeni a macskával? (Hangos derültség és taps.)

Természetesen önkéntesen oltathatjuk õket... (Ismét elneveti magát. - Derültség. - Taps.) Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage