Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A régi Házszabály 48. §-ának megfelelõen a jegyzõk fölolvasták a névsort, ezen feltüntették az önök szavazatát. Most félrevonulnak a szavazatokat összeszámolni. Ezt követõen a szavazás eredményét átadják az elnöknek, aki ismertetni fogja önökkel.

Mivel a mai napra még igen sok program van, most szünetet nem tartunk, hanem folytatjuk munkánkat.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik tehát a szerzõi jogról szóló 1969. évi III. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztés T/135. számon, az egységes javaslat pedig T/135/7. számon került kibocsátásra. (Zaj, mozgás. - Több képviselõ a padsorok között élénk eszmecserét folytat.)

Emlékeztetem önöket, hogy a múlt héten sor került a miniszteri válaszadásra. Bejelentem, hogy a záró szavazás megkezdéséig senki nem nyújtott be a Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot. Így a mai záró szavazás egyetlen döntést igényel. (Zaj.)

Kérem önöket, hogy foglalják el helyüket, mert pillanatokon belül szavazni fogunk, s ehhez szükséges a helyükön ülni.

Kérdezem tehát a Tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadják-e a szerzõi jogról szóló 1969. évi III. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szövege szerint? Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 216 igen szavazattal, 15 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 50. §-ának (6) bekezdése értelmében a törvényjavaslat egészérõl történõ szavazás után minden képviselõcsoport legfeljebb 3 perces nyilatkozatban megindokolhatja a képviselõcsoportja szavazatát.

Megkérdezem, kíván-e valamelyik képviselõcsoport ezzel a lehetõséggel élni? (Senki sem jelentkezik.)

Mivel jelentkezés nem történt, Tisztelt Országgyûlés, soron következik a jövedéki szabályozás ellenõrzésérõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. (Zaj.)

Az elõterjesztés T/141. számon, az egységes javaslat T/141/8. számon került kibocsátásra. Mielõtt folytatnám, megkérem önöket, hogy egy picit halkabban legyenek, mert így nem fognak tudni szavazni.

Emlékeztetem önöket, hogy a múlt héten sor került a miniszteri válaszadásra.

Bejelentem, hogy a zárószavazás megkezdéséig senki nem nyújtott be a Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot. Így a mai zárószavazás egyetlen döntést igényel.

Kérdezem a Tisztelt Országgyûlést, elfogadják-e a jövedéki szabályozás ellenõrzésérõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 210 szavazattal, 43 ellenszavazattal, 4 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje bejelentette, hogy élni kívánnak a Házszabály 50. §-ának (6) bekezdésében levõ jogukkal, mely szerint a törvényjavaslat egészérõl történõ szavazás után minden képviselõcsoport legfeljebb 3 perces nyilatkozatban megindokolhatja a képviselõcsoport szavazatát.

Mindezekre figyelemmel megadom a szót dr. Szakál Ferenc képviselõ úrnak, és átadom az elnöklést dr. Salamon László alelnök úrnak. (Taps.)

(Az elnöki széket dr. Salamon László foglalja el.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage