Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az EXPO '96 Budapest Nemzetközi Szakkiállítás megrendezésének lemondásáról szóló törvényjavaslat végszavazásakor az Országgyûlés név szerint szavazással a következõk szerint döntött: igennel szavaztak 232-en, nemmel szavaztak 94-en, 6-an tartózkodtak. Mindezek alapján bejelentem, hogy az Országgyûlés a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a választottbírósági eljárásról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/104. számon, az egységes javaslatot pedig T/104/8. számon kapták kézhez.

Emlékeztetem önöket, hogy a múlt héten sor került a miniszteri válaszadásra.

(19.00)

Bejelentem, hogy a zárószavazás megkezdéséig senki sem nyújtott be a Házszabály 107. § (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot, így a mai zárószavazás egyetlen döntést igényel.

Kérdezem ezért a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a választottbírósági eljárásról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 262 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot egyhangúlag elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Ezek után gondolom, formális a kötelezettségem, de meg kell kérdeznem, hogy a Házszabály 50. § (6) bekezdése szerinti jogával kíván-e élni valamelyik képviselõcsoport, azaz kívánja-e e döntését háromperces indoklásban elõadni. (Nincs jelentkezõ.) Senki nem kívánt e lehetõséggel élni.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a mentelmi ügy. A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/207. számon határozati javaslatot nyújtott be Schalkhammer Antal képviselõtársunk mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés Schalkhammer Antal országgyûlési képviselõ mentelmi jogát függessze fel.

Megadom a szót dr. Géczi József Alajosnak, a mentelmi bizottság elnökének, aki a bizottság javaslatát szóban is meg kívánja indokolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage