Elnök Tartalom Elõzõ

ELNÖK: Tisztelt Képviselõtársam! Az imént elmondtam, hogy az új Házszabály rendelkezése szerint az elnök köteles minden napirenden szereplõ kérdésben a vitát megnyitni. Mivel elõzetes jelzés szerint úgy terveztük, hogy az ülés hét óráig fog tartani, most nyolc óra elmúlt hat perccel, az ülésteremben igen kevesen tartózkodunk.

A képviselõk, illetve a frakcióvezetõk jelezték, hogy nem kívánnak e kérdéskörben fölszólalni. Én elnöki jogkörömnél fogva a vitát megnyitottam, ez kötelességem is volt. A jelzések alapján nem kívánt senki fölszólalni, de fölteszem a kérdést, ha bárki el kívánja mondani fölszólalását, meghallgatjuk a mai napon. Ha nem, akkor folytatjuk a jövõ héten a vitát. (Dr. Szakál Ferenc: Értem, akkor nem.)

Mindezek alapján tehát, Tisztelt Országgyûlés, az általános vitát elnapolom, folytatására jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Az elõbb ismertetett indokok alapján, Tisztelt Országgyûlés, soron következik a társadalombiztosítási alapok kintlévõségeinek egyszeri rendezésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása.

Az elõterjesztést T/142. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Kérdezem önöket, kíván-e még ma valaki fölszólalni? (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánnak, ezért az általános vitát elnapolom, folytatására és lezárására várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Nem ismétlem meg a korábban elmondottakat, a Házszabály rendelkezéseire hivatkozva soron következik az állampolgári jogok országgyûlési biztosáról szóló 1993. évi LXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosításról szóló törvényjavaslat együttes általános vitájának folytatása. Az elõterjesztéseket T/151. és T/150. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem önöket, kíván-e még valaki ma fölszólalni? (Senki sem jelentkezik. - Közbeszólások: Nincs kormány!) Nem kíván senki. Az együttes általános vitát elnapolom. Mivel egyes képviselõcsoportok jelezték, hogy módosító javaslatot is kívánnak elõterjeszteni, ez többszörösen indokolt.

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés õszi ülésszakának következõ, várhatóan kétnapos ülését november 14-én 15 órára összehívom.

Mai ülésünket berekesztem, mindenkinek jó pihenést kívánok. Köszönöm a türelmüket. (Taps.)

(Az ülés 20 óra O9 perckor ért véget.)

Az ülés jegyzõkönyvének teljes és szöveghû anyagát a Magyar Gyorsírók és

Gépírók Országos Szövetségének beszédgyorsíró szolgálata készítette

(1066 Budapest, Dessewffy u. 9. Tel./fax: 111-7686)

Tartalom Elõzõ

Eleje Homepage