Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnök asszony, a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Én úgy gondolom, hogy nem lehet Gaál Gyulától rossz néven venni, hogy a tõle el nem várható szellemes riposzt helyett szellemtelen otrombasággal hozakodott ismét elõ. Azt sem lehet rossz néven venni, hogy nem értette meg, mire utalok. Úgy látszik, nem figyelt oda, vagy nem fogta fel, hogy én a Szabad Demokraták Szövetségének szürkeállomány-kötegére riposztoztam; amit úgy látszik, Gaál képviselõtársunk nem volt képes megérteni.

De én azt hiszem, ha Gaál Gyula engem dicsérni fog ebben a Házban, akkor nekem majd meg kell néznem, hogy hol hibáztam, mit rontottam el. Tehát én nagyon köszönöm, hogy õ változatlanul ilyen megengedhetetlen hangnemben támad ránk akkor, amikor õ szót kap ebben a Házban. De én jelzem a számára, hogy ez sosem fog válasz nélkül maradni.

Most már, az általa felvetett kérdéssel kapcsolatban még egyetlenegy észrevételt: én úgy gondolom, ha egyszer a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportjának nevében nyilatkozom arra, amit a Szabad Demokraták Szövetségének felszólalója mond, akkor, ha azt minõsíti Gaál képviselõtársunk, akkor talán mindenekelõtt a saját képviselõcsoportja munkáját minõsíti; mert mi csak arra utaltunk, amit a szabaddemokraták részérõl mondtak. De akkor, ha Gaál Gyula arra hivatkozik a beterjesztett adótörvényekkel kapcsolatban - hogy szó szerint idézzem õt -, hogy az jobban sikerült, mint ahogy õ hitte, akkor én rákérdeznék, hogy miért? Netántán Gaál Gyula kilépett a koalícióból? (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját.) Igen. Elnöknõ, én nagyon köszönöm, hogy ön tíz másodperc elteltével figyelmeztet engem. De Gaál Gyula ugyancsak kétpercesre kapott szót, soron kívül...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage