Trombitás Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TROMBITÁS ZOLTÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a Pénzügyminisztérium államtitkárai anyagilag érdekeltek egy szerencsejáték-szervezéssel foglalkozó cégben, amely konkurense az állami Szerencsejáték Részvénytársaságnak.

A Szerencsejáték Rt. tulajdonosi jogait a Pénzügyminisztérium gyakorolja. A T. Victory Részvénytársaság résztulajdonosa a Tuti Tipp Részvénytársaságnak, amely tavaly nyáron - nehéz anyagi helyzetbe kerülve - a Szerencsejáték Rt.- hez fordult együttmûködést kínálva. A magáncég ajánlotta az üzlethez a szellemi tõkét, az állami társaságtól várták a pénzt. Ezt az együttmûködést a Szerencsejáték Részvénytársaság elnök-vezérigazgatója visszautasította. Ezekután a Tuti Tipp tavaly gyakorlatilag csõdbe ment.

Akar László és Draskovics Tibor ma pénzügyminisztériumi államtitkárok, akiknek javaslatára a Szerencsejáték Rt. vezetõjét leváltották. Indoknak nehezen fogadható el a cég eredménytelensége, hiszen ez évben 18 milliárd forint forgalom mellett 6 milliárd forint játékadót fizetett be az államkasszába, és 1,25 milliárd forint nyereségre tett szert a cég.

Tett-e bármilyen lépést miniszter úr e botrányos ügy kivizsgálására? (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage