Békesi László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BÉKESI LÁSZLÓ pénzügyminiszter: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselõ Úr! A kivizsgálás megtörtént - botrány nincs. Én tudom, hogy ez nem jó hír önnek... (Derültség.).., de ettõl ez még igaz.

A Szerencsejáték Rt. elnök-vezérigazgatójának egykori döntése helyes volt, jól tette. A Tuti Tipp egyébként megszûnt - meg kellett szüntetni, mert szabálytalanul mûködött. Következésképp az államtitkárok - akik szabadon dönthetik el, hogy a saját megtakarításaikat hova fektetik be... (Moraj a jobb oldalon.)... - anyagi érdekeltsége is megszûnt természetesen, miután nincs olyan játék és olyan szervezet, ahol részvényesként vagy üzletrész- tulajdonosként dolgozhatnának.

Ami a Szerencsejáték Rt.-t illeti, az a sajátos helyzet adódott, hogy míg '91-ben ez a társaság 2,5 milliárd forintos adózott eredményt ért el, tavalyra "sikerült" 450 milliós veszteségre leküzdenie magát, felelõtlen befektetési, pénzügypolitikai manõverei és a lóverseny ágazat veszteségei miatt, s ez az idén sem javult. Talán, ha minden jól megy, az idén nullszaldós lesz a cég. S miután itt gyökeres változásokat nem lehetett várni az eddigi vezetõ garnitúrától, a Pénzügyminisztérium, azt gondolom, nagyon alapos megfontolások után döntött úgy, hogy új vezetést választ és bíz meg a cég élére.

A két dolognak tehát, bármennyire is szeretnék ezt egyesek így beállítani, semmi köze nincs egymáshoz. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage