Trombitás Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TROMBITÁS ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Mindkét államtitkár érdekelt volt anyagilag - az én értesüléseim szerint Akar László 700 ezer forinttal volt bent a cégben.

Jellemzõ momentum, hogy a Szerencsejáték Részvénytársaság rendkívüli igazgatósági ülésén a társasággal közvetlenül foglalkozó helyettes államtitkár helyett maga a Tuti Tipp Részvénytársaságban anyagilag érdekelt Draskovics Tibor közigazgatási államtitkár jelent meg, amit a társaság elnök- vezérigazgatójának külföldi távollétét kihasználva hívtak össze. E sötét és zavaros ügy kínos szorításából miniszter úr menekülni igyekezett azzal, hogy felmondta a társaság koncessziós mûködését. A kínos helyzetre tekintettel ez szerencsés volt.

Elfogadhatatlan számunkra, hogy valaki korábbi gazdasági érdeksérelméért utóbb közhatalmi pozíciójával visszaélve szerezzen elégtételt.

A kormány - önmaga állítása szerint - legkeményebb miniszterének itt le kellene vonnia beosztottjaira nézve a személyi konzekvenciákat. Megteszi-e ezt miniszter úr? - ez itt a kérdés. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage