Varga István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! 1987-ben felépült Orosházán 2000 négyzetméter alapterületû legkorszerûbb irodaházunk, mely az Orosháza és Vidéke Áfész tulajdonában volt. Az áfészek tündöklése rövid ideig tartott, bukásuk is bekövetkezett, az áfész felszámolásra került. Ebben az évben pedig a Dél-Magyarországi Áramszolgáltató tulajdonába került ez a rendkívül korszerû irodaház.

A Dél-Magyarországi Áramszolgáltató Vállalat Orosházán egy telephelyet létesített és tudomásom szerint közel 40 millió, vagy 50 millió forintot költött arra, hogy a rendkívül korszerû fûtést kidobja, a nyílászárókat kicserélje, Hilton-színû ablakokat tegyen be, tehát a luxusnál is luxusabb irodaházat létesített. Ezen túlmenõen - és a választópolgárok ezzel kerestek meg - a fél várost átfúrták, tekintettel arra - és ez mindannyiunk elõtt ismeretes -, hogy kedvezményt, 1 kilowatt per 1 forintot kap az áramszolgáltató és ezt a 2000 négyzetméteres irodaházat most már villamosenergiával fogják fûteni, a meglévõ központi fûtést pedig kidobták.

Kérdéseim, miniszter úr, a következõk: Ilyen gazdasági helyzetben és ilyen energia árak mellett megengedhetõ-e pazarló gazdálkodás az áramszolgáltató részvénytársaságoknál?

(14.40)

Nem kellene-e felülvizsgálni az irodák fûtése esetén az egy kilowatt/forint kedvezményt?

Végül, de nem utolsósorban, szeretném megkérdezni, hogy a képviselõk jogállásáról szóló törvény 9. § (1) bekezdése csak a Vasasban, a piros-kékben futballozó képviselõkre vonatkozik-e vagy az ellenzéki képviselõkre is, tekintettel arra, hogy annak rendje-módja szerint megkérdeztem a Dél- Magyarországi Áramszolgáltató Vállalat orosházi telepvezetõjét e beruházásokkal kapcsolatosan. Korábban az újságírókat kikosarazták, s úgy gondoltam, ha képviselõ az ember, akkor valami joga is van, kerek-perec megtagadták a választ. Azért kérdezem: köteles-e vagy sem, állami szerv a jogszabály szerint megadni a tájékoztatást ellenzéki képviselõknek?

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage