Jánosi György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. JÁNOSI GYÖRGY mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Hadd kérjem képviselõ urat, hogy legalább itt a parlamentben ne folytassuk ezt a számháborút. A tárca nem tett különbséget a különbözõ történelmi egyházak között. A költségvetésbõl kapott adatok alapján, figyelembe véve az oda járó gyermekek számát számolta ki ezt az arányt.

Matematika iránt érzékeny emberként ehhez az adatsorhoz két kiegészítést azonban még hadd tegyek az igazság kedvéért. Hozzátartozik a dologhoz, hogy finomítani lehetett volna a minisztérium által közrebocsátott adatokat, hiszen olyan iskolákról van szó, amelyek most indulnak, amelyek most futnak fel, amelyek tehát kevesebb gyermeklétszámmal dolgoznak, mint az önkormányzati iskolák.

A másik finomító adat pedig az, hogy általában a középfokú intézmények túlreprezentáltak az egyházi oktatási intézmények között, ahol az állami támogatás eleve nagyobb.

Kérem, hogy ezekkel együtt fogadja el a választ, és fogadja el azt, hogy az egyházakkal közösen rendezzük ezt a kérdést. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage