Baja Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BAJA FERENC környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõ Úr! Tisztelt Ház! Örülök a kérdésnek, mert nyilvánosság elé kerülhet az a munka, amit a minisztérium az elmúlt idõszakban végzett ebben a kérdésben.

Szeretnék röviden válaszolni: nem fog sem a miniszterelnök úr, sem a köztársasági elnök úr, sem az õ hivataluk, a kormány bármelyik szerve, egyáltalán: államigazgatási szervekhez kötõdõ intézmény nem kerül terveink szerint a Várba.

Tulajdonképpen az elõzõ kormány a Dísz tér és a Szent György tér térségének helyreállításáról hozott egy határozatot, amely keretében más, egyéb feladatok mellett határozta meg ezt a célt. El kell azonban mondanom önnek azt, hogy jelentõs mûemléki feltárások voltak azon a területen. Én elemeztem az ott kialakult helyzetet: összesen a költségek kettõ százalékát fordították arra a célra, amely a kormányzati negyed felköltöztetését jelentette volna. Éppen ezért azt tudom mondani, hogy az új kormány ezt a határozatot hatályon kívül fogja helyezni a közeljövõben, és lezárja azokat a mûemléki megkezdett feladatokat, amelyeket ott elvégeztek. Egyébként pazarlás nem történt. Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage