Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Frakcióvezetõ Úr! Ha megismerkedik a tényekkel, talán ez az indulat kicsit csillapodik. (Torgyán József: Nem indulat!) Tudniillik szeretném emlékeztetni a frakcióvezetõ urat - bár csütörtökön nem vett részt a házbizottsági ülésen -, hogy a házbizottsággal közöltem, információim szerint sem a miniszter, sem a politikai államtitkár kedden nem tartózkodik Magyarországon. Kértem a frakciókat, hogy ezt vegyék figyelembe. Képviselõ asszony akkor még a kérdését nem nyújtotta be. Ezt késõbb nyújtotta be.

Ugyanakkor fel szeretném hívni a figyelmét az ön által is idézett Házszabály megfelelõ passzusára, miszerint a válaszadásra kötelezett halaszthatatlan közfeladata ellátása esetén elõzetesen tájékoztatja az Országgyûlés elnökét és megjelöli a helyette válaszadásra feljogosított személyt. Tehát a válaszadásra kötelezett jogává teszi a helyettes kijelölését. Márpedig ezt a munkaügyi miniszter nem tehette meg, mert már csütörtökön sem tartózkodott Magyarországon, és akkor még nem ismerte a kérdést. (Derültség, zaj.) Azt hiszem, ebben az esetben távolról sincs az a helyzet, amit a frakcióvezetõ úr... (Torgyán József: Nem, elnök úr.) ...következtetésként levon. (Torgyán József jelentkezik.)

Frakcióvezetõ Úr! A kötött munkarend szerint dolgozunk, a kérdések és az interpellációk kapcsán is. Kérném, hogy ne vegyük el az idõt a további... (Torgyán József: Egy percre!) Egy percre, tessék.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage