Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm a szót.

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Legfõbb Ügyész Úr! Tisztelt Ház! Kérdésem: történt-e az elmúlt években bûncselekmény a Technomark Rt. és két fõvárosi közüzem gazdasági kapcsolatában?

1993. október 9-én egy napilap, "Közpénzek technomarkolása - hová tûnt a fõváros 300 milliója?" címmel egy kis cikket közölt egy mindenféleképpen sajátosnak tekinthetõ üzleti kapcsolatról, ami a nevezett részvénytársaság és a két fõvárosi közüzem között kialakult. Az ezt megelõzõ napon - ez egy pénteki nap volt - a fõvárosi önkormányzat egyik bizottságában egy képviselõ kezdeményezte ennek az üzleti kapcsolatnak a felülvizsgálatát.

Talán mindennek eredményeként 1993. október 29-én Budapest fõpolgármestere levélben kérte fel dr. Bócz Endre fõvárosi fõügyész urat, vizsgálja meg, történt-e bûncselekmény. A fõvárosi fõügyész úr válasza szigorúan titkosnak minõsíttetett. Immáron egy év eltelt azóta, és nem tudunk a nyomozás eredményérõl mind a mai napig.

Tehát kérdezem: történt-e bûncselekmény? Lezárult-e a nyomozás? Ha nem, miért húzódik ilyen hosszú ideig? Mikorra várható eredmény? Tisztelettel várom válaszát. Köszönöm. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage