Györgyi Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÖRGYI KÁLMÁN legfõbb ügyész: Elnök Úr! Képviselõ Úr! Tisztelt Országgyûlés! A Fõvárosi Fõügyészség 1993. november 25-én nyomozást rendelt el, különösen nagy kárt okozó csalás bûntettének alapos gyanúja miatt. A nyomozás teljesítésével a Budapesti Rendõr-fõkapitányság vizsgálati fõosztálya gazdaságvédelmi osztályát bízta meg. A nyomozás felett az ügyészség úgynevezett fokozott ügyészi felügyeletet gyakorolt. Az ügyészség a nyomozás folyamán több ízben adott utasítást a nyomozás célszerû és törvényes lefolytatása érdekében.

Most megint november van, tehát egy év telt el a nyomozás elrendelése óta. A gazdasági ügyeknek a nyomozása idõigényes. Az igazságügyi könyvszakértõi vélemény hosszú idõ alatt készül el, és a bonyolult gazdasági háttér feltárása a nyomozást nehezíti. Az ügyészség észlelte a nyomozás elhúzódását, és törvényes jogkörében a szükséges intézkedéseket megtette és megteszi.

Várakozásaink szerint a nyomozás még ebben az évben lezárul, az ügyészség pedig a nyomozás iratainak a megküldése után tud állást foglalni a vádemelés kérdésében. Kérem képviselõ urat, hogy válaszom elfogadni szíveskedjék. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage