Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm, elnök úr, a szót.

Igen tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, itt is valami félreértés lehetett, mert az ezzel kapcsolatos módosító indítványomat visszavontam, azt külön nem kívánom indokolni.

(19.10)

De ha már az elnöki pulpitusra felrendeltettem, legyen szabad megjegyeznem, hogy a módosítás azzal kapcsolatos, hogy az 51. § (1) bekezdése felvezetõ része második mondata az én megítélésem szerint félreértésre adhatott okot. Ezért az elõmeneteli törvényt precizíroztam és kitértem arra - a jogszabályi rendelkezésnek megfelelõen -, hogy az alapszabadság mértéke a bírák, az ügyészek, a bírósági és ügyészségi dolgozók elõmenetelérõl és javadalmazásáról szóló törvény rendelkezésein alapul.

Úgy gondolom, az alkotmányügyi bizottság gyakorlatában éppen elégszer fordult elõ, hogy akkor, ha a törvény valamilyen rendelkezésére való utalás komoly nehézséget jelentett még szakértõk számára is, hogy azt felfedezzék az egyébként terebélyes törvényi rendelkezések között, akkor ennek megismétlése - éppen azért, hogy a tévedés lehetõsége szûküljön - megengedhetõ volt. Úgy gondoltam, miután végül is fölismerhetõ a jó jogászok számára, hogy a törvényjavaslat 1. §-ában hol van elrejtve az ezzel kapcsolatos utalás, ezért visszavontam az elõterjesztést. Ezt nem is kívánom fenntartani, hiszen bejelentettem ennek visszavonását.

Nem tudom, megengedi-e elnök úr, hogy a következõ elõterjesztésemrõl, a 42. sorszám alatt az ajánlásban található...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage