Nikolits István Tartalom Elõzõ Következõ

NIKOLITS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem tartalmi kérdésekben kívánom minõsíteni Berregi képviselõtársunk felszólalását, azt az illetékesek - bizottsági tagok, munkacsoportbeli társaim - nyilván meg fogják majd tenni, bár lenne hozzáfûznivalóm.

(11.10)

Azonban egy nagyon lényeges kérdésre szeretném felhívni a figyelmet, és alapvetõen nem a Házban ülõk figyelmét, hanem azokét, akik megtisztelnek bennünket, és a televízión, a rádión keresztül figyelemmel kísérik munkánkat.

Nyilvánvalóan nagyon sokan nem tudják, hogy a parlamenti munka sajátosságaiból az is adódik idõnként, hogy a plenáris ülések ideje alatt bizottsági ülések is vannak. A mai nap is ilyen, amikor nagyon sok bizottság ülésezik egy idõben a plenárissal. Én belátom, hogy egy húsz fõ körüli frakció sokkal kevesebb bizottsági tagot ad, mint egy 209 fõvel rendelkezõ frakció, így valószínûleg a mi sorainkban jóval többen hiányoznak, és ez jóval nagyobb hiányosságot is jelent. Ez látható a képernyõn.

Éppen ezért a szocialista frakció javaslattal fog élni a házbizottságnál, és kérni fogja, hogy az ilyen napokon az ülést vezetõ elnök elõre jelentse be, hány bizottság ülésezik egy idõben a plenáris üléssel, hogy ez egyrészt képviselõtársainknak is követhetõ legyen, másrészt azoknak, akik munkánkat megtisztelik figyelmükkel, egyértelmû legyen a hiányzások oka. (Torgyán József a bizottsági ülések listáját nézi.) Négy bizottság ülésezik, Torgyán képviselõtársam - én már megszámoltam - ebben az idõszakban, és nemsokára kezdõdik további ülések indítása. Szeretném, ha erre figyelemmel lennének, amikor a hiányzásokat minõsítik a szószékrõl. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage