Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm, elnök úr. Ügyrendi javaslatom lenne. Tíz perc múlva egy óra, az MDF szónoka, Farkas Gabriella következik; tehát valószínû, hogy a Független Kisgazdapárt jelentõs számú hozzászólására nem lehet sort keríteni, nem lesz rá idõ.

Miniszter úr itt van - és kihasználom ezt az alkalmat -, mivel Vastagh Pál igazságügy-miniszter úr terjesztette be a kormány nevében ezt a hatalmas politikai feszültségeket, indulatokat hozó törvényt, vonja ezt vissza a kormány. De terjesszék elõ a földkiadó bizottságokról szóló törvényjavaslatot, amely úgy néz ki, szinte hatpárti egyetértést élvez, mert egy valós társadalmi igényt akar kielégíteni. A lakosság közel egyharmadát érinti, hisz 1,6 millió részarány-tulajdonos van, családtagokkal együtt az majdnem 3 millió ember - tehát érinti az ország lakosságának körülbelül egyharmadát. Ezt tehát mindenképp hozza elõ, terjessze elõ a kormány. De szüneteltesse, vonja vissza a kormányzat ezt a politikai indulatokat kiváltó szövetkezeti törvényt, amelyet csak erõbõl tud a kormánykoalíció végigerõltetni, és utána ugyanaz fog következni, mint másnál, megint társadalmi feszültség lesz.

Tehát cseréljék fel, holnap a kormányülésen és holnap a házbizottságon is, kérem, ügyrendi javaslatként, a jövõ hétre a földkiadó bizottságokról szóló témasorozatot tárgyaljuk, és ezt pedig, a szövetkezeti törvény javaslatát pedig vonja vissza a kormányzat. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage