Baráth Etele Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BARÁTH ETELEm a környezetvédelmi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Igyekszem idõt spórolni vagy elvesztett idõt visszahozni más bizottsági elnökök számára.

A környezetvédelmi bizottság kétszer tárgyalta a költségvetés általános vitára bocsátásának kérdését. Most, a második alkalommal, úgy foglalt állást, egy tartózkodás mellett, hogy a törvénytervezet általános vitára alkalmas.

(16.20)

Az egy tartózkodás mellett azonban több lényegi észrevétel is elhangzott. Mi igyekszünk majd az általános vitában ezekre visszatérni. Leginkább azt nehezményezték a hozzászólók, hogy az 1993-as költségvetésrõl szóló beszámolóval kapcsolatos állami számvevõszéki jelentésben szereplõ olyan általános problémáknak, amik visszatérõek az elmúlt években a költségvetés szerkesztésével, tartalmával, majd végrehajtásával kapcsolatban - ezeknek a tanulságai nem lettek levonva ennél a költségvetési összeállításnál. Éppen ezért mi ezekre nagyon szorosan szeretnénk kitekinteni, hiszen igen szorosan függ össze a környezetvédelem, a területfejlesztés, és általában a bizottság- kompetencia területén megjelenõ kérdéskörökkel.

Én gyakorlatilag ezt szerettem volna mondani, és majd visszatérünk az általános vitában a részletesebb elemzésekre is. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage