Vargáné Kerékgyártó Ildikó Tartalom Elõzõ Következõ

VARGÁNÉ KERÉKGYÁRTÓ ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Miniszter Asszony! Kérdésemet elsõsorban egy félreérthetõ hír indokolja, amely a múlt héten a TV Híradóban, a rádiós hírekben és a sajtóban hangzott el a miniszter asszony egy konferencián elmondott véleménye alapján, mely szerint a negyvenes évek elején született nõk nyugdíjba vonulásával kapcsolatban még egy kedvezõtlen döntés is jobb, mint a bizonytalanság további fenntartása. Ennek kapcsán a sajtóban olyan hírek jelentek meg, amelyek egyértelmûen arra utaltak, hogy a miniszter asszony egyetért a nõk nyugdíjkorhatárának felemelésével.

Természetesen tudom, hogy a bizonytalanság nagyon rossz tanácsadó, olyannyira rossz tanácsadó, hogy a nõk a jelenlegi kiszámíthatatlan helyzetben arra törekszenek, hogy minél hamarabb, bármilyen áron nyugdíjba menjenek. Ennek következtében olyan helyzet alakult ki, hogy a nõk szinte 52-53 éves korukra nyugdíjba menekülnek.

Ezért kérdezem tisztelettel a miniszter asszonyt, kíván-e tenni a tárca a bizonytalanság feloldása érdekében valamit, és hogy a jelenlegi helyzetben, amikor ilyen nagyarányú a munkanélküliség, akkor szabad-e, lehet-e a nõk nyugdíjkorhatárának felemelésérõl beszélni. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage