Fodor Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FODOR GÁBOR mûvelõdési és közoktatási miniszter: Képviselõ asszonynak annyit hadd mondjak el elõször is: csak megerõsíteni tudom azt, hogy bármikor elérhetõ vagyok, bárhol vagyok is - mint ahogy az elõbb említettem.

Másfelõl pedig szeretném azt is elmondani, hogy képviselõ asszonynak szerintem érdemes megnéznie mind a miniszterek, mind a politikai államtitkárok felelõsségérõl és hatáskörérõl szóló jogszabályokat. Tudvalévõ, hogy a miniszternek, távollétében, van helyettese. Ha nekem van helyettesem, aki teljes jogkörben eljárhat a miniszter, illetve a minisztérium dolgaiban, úgy gondolom, teljesen jogszerûen és helyesen cselekszem, hogyha rábízom ezeket az ügyeket.

(14.40)

Tehát még egyszer mondom képviselõ asszonynak: köszönöm, hogy ennyire érdeklõdik a szabadságom iránt. Az a határozott meggyõzõdésem, hogy természetesen ezt megtehetem. Úgy gondolom, mint ahogy már említettem, hogy ezt nem jókedvembõl tettem meg, hanem egy furcsa helyzet eredményeként, amikor is egy külföldi út hiúsult meg. Volt a minisztériumnak felelõs vezetõje, én magam is elérhetõ voltam. Ennyit tudok erre mondani. Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage