Semjén Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEMJÉN ZSOLT (KDNP): Miniszterelnök Úr! Az ifjúságpolitikában uralkodó zûrzavar immár palástolhatatlanná vált, amint ez Deutsch Tamás kérdésébõl és Fodor Gábor válaszkísérletébõl is kiderülhetett. Ennek a zûrzavarnak egy jellemzõ gyöngyszeme, ahogy a sajtóban a szabaddemokrata vezetõk a kormányszóvivõvel vitatkoznak a kormányülésen történtekrõl.

Pár hete miniszterelnök úr is elégedetlenségének adott hangot a Mûvelõdésügyi Minisztérium mûködésével kapcsolatban. Az események ebben igazolták önt. Meggyõzõdésem, hogy az ifjúságpolitika méltó mûvelését, a szerteágazó ifjúsági szervezetekkel való megfelelõ kapcsolattartást nem lehet úgy biztosítani, hogy az az oktatásügy egy fõosztályává lesz degradálva. Ezt csak zárójelben említem meg, hogy ha a mostani feladatok is annyira terhelik miniszterét, hogy problémát jelenthet saját ágazata költségvetési állásának pontos ismerete, akkor hogy lehetne remélni, hogy figyelme marad még egy újabb szakterületre is.

Kérdezem miniszterelnök urat, hogy helyesnek tartja-e az ifjúságpolitikában uralkodó állapotokat, milyen konstrukciót tart szerencsésnek és milyen lépéseket lát szükségesnek. Köszönöm a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage