Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. A képviselõ úr nem fogadta el a legfõbb ügyész úr válaszát. Megkérdezem ezért a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a választ. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés a legfõbb ügyész válaszát 186 igen szavazattal, 23 nem szavazattal, 15 tartózkodás mellett elfogadta.

(16.20)

Tisztelt Országgyûlés! A szünetig hátra lévõ idõnkben szeretnék még néhány apróbb szavazást megejteni és néhány bejelentést tenni.

A bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján bizottsági ajánlás elkészítésére a következõ bizottságokat jelölöm ki:

az emberi jogok és alapvetõ szabadságjogok védelmérõl szóló egyezmény 9., valamint 11. jegyzõkönyvének kihirdetését kezdeményezõ törvényjavaslatra az emberi jogi bizottságot és az alkotmányügyi bizottságot;

az állam tulajdonában lévõ vállalkozói vagyon értékesítését indítványozó törvényjavaslatra a gazdasági bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Tegnapi ülésnapunkon több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásokra nem került sor.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a büntetõeljárásról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 234 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a fogságfenyítés bírósági felülvizsgálatáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 231 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Háznak, hogy az egészségügyrõl szóló 1972. évi II. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 234 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Háznak, hogy az ügyvédségrõl szóló 1983. évi 4. számú törvényerejû rendelet módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 233 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 228 igen szavazattal, 3 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy tájékoztassam önöket a házbizottság ebédszünetben tartott ülésérõl.

A házbizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselõcsoportok rendelkezésére álló idõkeretet a frakciók napi bontásban használhassák fel - ez a költségvetési vitára vonatkozik. Ennek alapján a szerdai, a csütörtöki, a pénteki és a hétfõi ülésnapokon a költségvetési törvényjavaslat tárgyalásának megkezdése elõtt jegyzõ képviselõtársam ismertetni fogja, hogy az egyes képviselõcsoportoknak az adott napon arányosan mennyi idõ áll rendelkezésére. Abban az esetben, ha a felszólalók ezeket az idõkereteket nem használják fel, azt a következõ ülésnapokra nem lehet átvinni. Ha valamelyik képviselõcsoport a mai ülésnapon nem használja ki idõkeretét, úgy az a november 28-ai hétfõi ülésnapon rendelkezésre álló beszédidõt növeli.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság kéri azokat a felszólalókat, akik a televízióközvetítés alatt mondják el beszédüket, hogy ezt lehetõleg 15 perces idõkeretben tegyék, annak érdekében, hogy minden képviselõcsoport felszólalóira sor kerülhessen a televíziós közvetítés idõszakában.

Köszönöm figyelmüket. Most 15 perc szünet következik.

(Szünet: 16.27-16.48 - Elnök: dr. Salamon László

Jegyzõk: dr. Kávássy Sándor és dr. Kiss Róbert)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage