Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnöknõ, a szót. Az ön pártos eljárása miatt vagyok kénytelen felszólalni. Ugyanis ön jelen volt a házbizottság ülésén, amikor szóba került, hogy a Független Kisgazdapárt a szövetkezeti törvényrõl szóló vita kapcsán, bár összesen 18 jelentkezõ volt, és abból 9 kisgazda, végül is az elmúlt héten csak egy kisgazda kapott szólási lehetõséget. A házbizottság ezt úgy igyekezett kompenzálni, hogy televíziós közvetítési idõben, hosszú vita után hatpárti konszenzus alapján megállapodott, hogy ma 13 órától kerül sor az elmaradt felszólalásokra, ezért a kisgazdapárt föladta az ebédszünet lehetõségét.

Ennek ellenére megkeresett a kereszténydemokrata párt frakcióvezetõje és kért - miután Surján pártelnök úr úgy tûnik, a költségvetési vitából ma kimarad a tv-közvetítésbõl -, hogy mi mondjunk le a szövetkezeti vita terhére Surján miniszter úr javára errõl az idõkeretrõl. Én közöltem, hogy ehhez nem járulunk hozzá. A frakcióval ezt megvitattam. Ezek után elnöknõ önkényesen, egy perccel egy óra elõtt szót adott Surján képviselõtársunknak. Ezáltal elvett 14 percet a kisgazdapárt felszólalási idejébõl.

Csak emlékeztetem arra, hogy ma délelõtt minõsíthetetlen hangon rám támadt az elnöklõ Salamon alelnök úr, mert a kisgazdapártnak az volt a megállapodása, hogy az egymás közti megbeszélés alapján én néhány perccel többet beszélek, Lányi képviselõtársunk néhány perccel kevesebbet. Ezt be is tartottuk, Lányi képviselõtársam még nagyvonalúan néhány percet ajándékozott is a Háznak.

Ezek után úgy gondolom, különösen méltánytalan a kisgazdapárttal szemben az ön eljárása, és ezért én kérem a házbizottság összehívását, mert ilyen körülmények között a kisgazdapárt megrövidült 15 perccel. Köszönöm a türelmüket. (Közbeszólások balról: És most még hárommal!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage