Sasvári Szilárd Tartalom Elõzõ Következõ

SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Azért kértem szót, mert egy félreértést szeretnék tisztázni.

A Fidesz gazdaságpolitikája a gazdasági növekedést állította politikájának középpontjába, ami miatt az elõzõ költségvetési vita során kritizáltak bennünket.

Érdekes és tanulságos az, hogy a választási kampányban mégis átvették ennek bizonyos elemeit más pártok, és erre utalt a Fidesz szónoka a múltkor.

De egy példát hadd mondjak, ami illusztrálja azt a meghatározó különbséget, ami a kormány és a Fidesz álláspontja között van. A Fidesz adócsökkentésben érdekelt. Ezzel szemben a kormány a pótköltségvetés során megemelte az általános forgalmi adót, a fogyasztási adót, ezzel együtt olyan kedvezményeket szüntetett meg, amire például Pusztai Erzsébet utalt: a gyermekekre jutó kedvezményeket.

A Fidesz úgy gondolja, és önálló parlamenti indítványt fog tenni annak érdekében, hogy a családi pótlék mértékét olyan formában emeljük és olyan formában tartsuk szinten a megemelt szintet, amiben a nyugdíjrendszer mûködik. Amikor az ellenzéki pártok a nyugdíj visszamenõleges megajánlását javasolták az elmúlt hónapokban, akkor azt gondolom, hogy korrektül járunk el, ha a nyugdíj mellett a családi pótlékot is hasonló konstrukcióban fogjuk megõrizni. Ez azt jelenti, hogy a családi pótlékokat a nyugdíjemeléssel együtti rendszerben kell megtenni, vagyis a nettó értékéhez kapcsolódó minden költségvetési évben való növelését szeretnénk elérni. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage