Szõllõsi Istvánné Tartalom Elõzõ Következõ

SZÖLLÕSI ISTVÁNNÉ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Én nagyon örülök, hogy ilyen kapós a szakszervezeti téma a tisztelt Házban, hiszen úgy tûnik, darázsfészek. Darázsfészek, hiszen valamennyien emlékszünk rá, hogy ugyanebben a Házban néhány évvel ezelõtt milyen törvény született a szakszervezetekkel kapcsolatosan. Arra is pontosan emlékszünk, hogy azt a törvényt kik és hány párt hozta meg.

Nem akarok elkalandozni, tisztelt Sasvári Szilárd képviselõtársam. Szeretném elmondani, hogy a Pedagógusok Szakszervezete a többi szakszervezettel együtt mint szakszervezet hirdeti meg, amit meghirdet. Szerfölött furcsa volna ekkora erõt tulajdonítani egy személynek, lett légyen az tagja a parlamentnek vagy parlamenten kívüli. Ma ezekben az órákban, illetve néhány óra múlva kezdõdik a még elégséges ellátásról a tárgyalás a Mûvelõdési és Közoktatási Minisztériummal. Ebbõl tán világos, hogy ha tárgyal az ember ilyen kérdésekrõl, akkor a leginkább szeretné elkerülni azt, aminek a megvalósítását ön most volt kedves egy személynek tulajdonítani.

Megtisztel, hogy ekkora jelentõséget tulajdonít személy szerint Szöllõsi Istvánnénak, de azt gondolom, a Pedagógusok Szakszervezetének 148 ezer tagja talán fontosabb. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage