Barkóczy Gellért Tartalom Elõzõ Következõ

BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Gyuri bácsinak a beszédére reagálnék hirtelen... (Közbeszólás a bal oldalról: Bálint képviselõ úr!) Õ azt mondta, hogy ebben a költségvetésben benne vannak a mezõgazdasággal kapcsolatos árak is. Sajnos, a garantált árak nincsennek benne. Amirõl beszélt Gyuri bácsi... (Derültség.)..., hogy a jövõ évben, amikor a gazdák majd, igenis, ráállnak - mert rá kell hogy álljanak - az állattenyésztésre... A garantált ár nincs benne, csak 100-110 forintos ár a sertésnél. Sajnos, ez nagyon kevés. Ezért nem lehet állatot tartani.

Ugyanígy a búzánál is: 880 forintért nem lehet búzát termelni. A múlt évben 1430 forint volt egy mázsa vegyes mûtrágya - vagy hogy tonnában beszéljek: 14 300 -, most, idén õsszel, 2340 forintért vettem mûtrágyát.

Tehát, sajnos, ezt a költségvetést módosítani kell, és a magyar mezõgazdaság fejlõdése érdekében benne kell lennie ezeknek az áraknak a költségvetésben, hogy megérje. Igen, induljon el a magyar mezõgazdaság felfelé! De ha mi nem támogatjuk a magyar mezõgazdaságot - ami kihúzza az országot ebbõl a mély gödörbõl -, akkor baj lesz. Köszönöm szépen, csak ezt szerettem volna mondani. (Taps a jobb oldalról. - Kis Zoltán szólásra jelentkezik.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage