Földesi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

FÖLDESI ZOLTÁN (MSZP): Tisztelt Alelnök Asszony! Tisztelt Ház! Békés megyei képviselõként és annak a választókörzetnek az állampolgáraként, ahol Szöllõsi Istvánnét tízezren megválasztották egyéni képviselõnek idén májusban, kívánok kettõ percben szólni.

Sajnos divattá vált ebben a Házban, hogy megkérdõjelezzük a választók akaratát és a szakszervezeti vezetõi és az országgyûlési képviselõi jogállásokat - többen a sajtóban üzengetve -, ebbe a Házba is most már többen behozzák. Szöllõsi Istvánnét idén májusban tízezren megválasztották Békés megye 5. számú választókörzetének egyéni képviselõjévé... (Közbeszólás jobbról: Gratulálunk.)... - köszönjük a gratulációkat -, teljes egészében elégedettek a munkájával. Elvárja Szarvas város és körzete, hogy az oktatásfinanszírozás kérdésében a költségvetési vitában azt mondja el Szöllõsiné, amirõl itt szólt az elmúlt napokban.

A másik dolog, amit el szeretnék mondani: Szarvason a múlt héten egy lakossági fórumon több száz ember jelenlétében több száz ember utasította vissza, hogy az országgyûlési képviselõket - más parlamenti pártokból is -, a PSZ-ben betöltött funkcióikkal összhangba hozva lemondásra szólították föl. Visszautasítják a választók ezt a magatartást, és nem ezt várják az ország vezetõ politikusaitól.

Azt pedig, hogy Szöllõsi Istvánnét három hete harmadízben választották meg a pedagógustársadalom reprezentatív szakszervezetének vezetõjévé, talán bízzuk a pedagógustársadalomra. Én ehelyett azt kérem mindenkitõl ebben a Házban és a tárcáktól is, hogy a saját házuk táján seperjenek, vállalják a kemény érdekegyeztetést, és feleljünk meg együtt a koalíción belül a társadalom elvárásainak, hozzunk olyan döntéseket, amelyek a legkisebb fájdalmat okozzák a társadalomnak. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage