Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Nagyon röviden szeretnék kapcsolódni részben Gáspár Miklós képviselõtársam korábbi szavaihoz, és válaszolnék egy kérdésre, amit most Trombitás Zoltán tett föl nekünk.

Gáspár Miklós - nagyon sok ellenzéki képviselõtársához hasonlóan - arról próbált minket meggyõzni, hogy ezen, azon vagy amazon a területen ez a költségvetés nem oldja meg az ország égetõ problémáit. Szeretném megnyugtatni, hogy ezt valamennyien tudjuk. Ennek a költségvetésnek - mint ahogy a korábbiaknak sem - ez nem feladata. Az a feladata, hogy bizonyos mértékben bizonyos dolgokon próbáljon javítani. Megoldást nem kínál. Sorol, prioritásokat keres.

Ilyen szempontból kell a költségvetést és a különbözõ módosítási lehetõségeket mérlegelnünk. Meg kell mondanom, hogy olyan típusú felszólalást itt az ellenzéki képviselõktõl most már egész héten, hogy mire kellene kevesebbet költenie a költségvetésnek, mint amennyi elõ van irányozva - talán egy kivétel volt, Gyuricza Béla arról beszélt, hogy a központi katonai igazgatásra kellene kevesebbet költeni és a csapatokra többet, ezen kívül - , én ilyen hozzászólásra nem emlékszem.

(14.40)

Miért említem meg? Azt kérdezi tõlünk most Trombitás Zoltán, hogyha a Fidesz módosító javaslatát a korábbi parlamentben, ellenzékben, támogatták a szocialista és szabaddemokrata képviselõk, vajon megteszik-e ezt most is. Nos, az elõzõ parlamentben a szabaddemokratáknál aranyszabály volt - de úgy emlékszem, hogy a Fidesznél és a szocialistáknál is -, hogy csak olyan költségvetési módosításokat nyújtunk be, ahol a plusszal mínusz áll szemben, hogy ne érintse a költségvetés egyenlegét. Nos, amennyiben a Fidesz módosító javaslata most is egy ilyen módosító csomagnak lesz része, ahol a módosító indítványok egyensúlyban vannak, akkor ígérhetem, hogy a szabaddemokraták nagyon alaposan meg fogják fontolni ennek a módosításnak a támogatását - de csak akkor. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage